En ny Sällskapsresan-film?

En utav de absolut populäraste filmerna i svensk filmhistoria är Sällskapsresan med Lasse Åberg. Även uppföljarna har blivit succéartade och nu funderar Åberg på att göra en ny film om Stig-Helmer. Till dess kan de som är sugna på att se Sällskapsresan se den i musikalform.

3041392-concept-of-film-industry (1)

I Aftonbladet avslöjar konstnären och filmskaparen Lasse Åberg att han vill göra ännu en film i Sällskapsresan-serien. Åberg tror att folk är nyfikna på vad den kända karaktären Stig-Helmer gör nu och tänker därför att folk skulle uppskatta en ny film. Vad Stig-Helmer hittar på i en kommande film vet Lasse Åberg inte än men han berättar att det mycket väl skulle kunna vara så att han åker på en kryssning till Finland. Han uppger också att det i alla fall måste vara något som folk känner igen sig i eftersom de andra filmerna varit uppbyggda på det sättet.

Staty av Stig-Helmer i BålstaTitta på filmerna

Det har hunnit bli ett helt gäng filmer i Sällskapsresan-serien och varenda en har blivit lite av en publiksuccé. De första två filmerna Sällskapsresan och Snow roller är nästan de som allra flest har sett och har man ännu inte hunnit titta på dem finns de på Plejmo. Huruvida de andra Sällskapsresa-filmerna kommer att finnas hos Plejmo i framtiden är oklart men man kan titta på deras utbud och läsa mer om dem här.

Sällskapsresan blir musikal

Sällskapsresan har till och med blivit så populär att man valt att göra en musikal av den. I Sydsvenskan kan man läsa att skådespelaren Anders Johanson fick den stora äran att spela Lasse Åbergs karaktär Stig-Helmer. En som spelar i musikalen och som tidigare även varit med i filmerna är Sven Melander som spelat den skånske partygubben Berra och även gör det i musikalen.