Ta del av Göteborg under filmfestivalen

För dig som vill besöka nordens största filmfestival är det destination Göteborg som gäller i januari 2022. Göteborgs filmfestival står inför möjligheten att återuppstå i fysisk form efter en digital omgång 2021 med anledning av coronapandemin. Självklart ska du åka dit! Men var ska du bo?

Att välja rätt hotell för din vistelse är A och O för din helhetsupplevelse av filmfestivalen. Väljer du ett femstjärnigt hotell som Elite Plaza Hotel i Göteborg kan du i samband med din filmresa unna dig lite lyx och ta chansen att sätta guldkant på veckan med spabehandlingar och restaurangbesök. Att välja ett hotell i ett lugnt område i stadskärnan gör också att du kan slappna av från festligheterna närhelst du behöver.

Fem stjärnor

”Femstjärnigt hotell” signalerar verkligen lyx, men vad säger betygssättningen egentligen? Ganska mycket, faktiskt. Alltsedan 2003 finns koordinerade riktlinjer för kvalitetskriterierna i hotellomdömen, och tiden då fem stjärnor kunde betyda lite vad som helst är sedan länge förbi.

–Det måste vara kriterier som går att se objektivt, säger inspektör Rikard Bergsten, tillika VD på Svensk klassificering, till Dagens Nyheter.

Upplev hela Göteborg

Christinae,Kyrka,Gothenburg,SwedenDu som åker till Göteborg med filmfestivalen i fokus har säkert redan koll på festivalens utbud, biografer och program. Men glöm inte att söka inspiration och upplevelser i hela Göteborg när du ändå är där. Staden är full av semesterpärlor och bor du på hotell i närheten av centralstationen behöver du inte begränsa dig till Göteborgs stadskärna, utan tar dig miljövänligt med tåg till hela Bohuslän samtidigt som du kan vara tillbaka till din bekväma hotellsäng samma kväll. Ett perfekt sätt att kombinera stadsliv med naturupplevelser – glöm inte att Göteborgs skärgård är en fantastisk upplevelse inte bara på sommaren, utan även i januari då filmfestivalen äger rum.

Att komplettera dina filmupplevelser med annan kultur är också en god idé för att skapa andrum mellan visningarna. På Göteborgs alla museum styr du själv tempot på intrycken, kanske kan det vara spännande med ett besök på något av de lite oväntade museerna som exempelvis Göteborgs Remfabrik, Radiomuseet eller Fiskemuseet?