Från DVD till digitalt

Nog är det härligt  att ibland plocka fram en gammal DVD och ladda spelaren för att njuta av en filmkväll med vänner eller partner. Och visst är det fint att köpa hem en ny favoritfilm att addera till ens samling i hyllan. Men egentligen behövs det inte längre. Numera går det att hitta alla filmer, ja – i princip alla filmer, på nätet och att köpa en DVD-film är egentligen bara slöseri med pengar, slöseri på resurser och slöseri med plats i hemmet.

Det är förståeligt att det för en filmälskare kan vara svårt att säga farväl till de fysiska filmer som finns i bokhyllor och skåp, men tänk på all den plats du kommer att spara. Och är det inte så att du faktiskt är ute efter själva filmen, snarare än fodralet?  Vi har fått från VHS till Blu-ray och nu är det dags att gå vidare ännu ett steg. Vi ger dig rådet att ta steget in i i den digitala världen och lämna bort alla gamla filmer till välgörenhet eller, om du vill spara dessa, flytta dessa till ett förråd där de inte tar plats. Det finns många förråd att hyra för dessa tillfällen. Du hittar exempelvis ett sådant här.

Var ska du då se dina filmer numera? Alternativen är många. I Sverige är nog Netflix mest rekommenderat för att streama filmer och serier. Men det finns också många andra som Viaplay eller HBO. Vill du hitta andra filmer än de som finns i streaming-företagens utbud kan du (lagligt) ladda ner filmer på nätet eller också hyra film genom en filmsajt på nätet. Det här är någonting som ger dig en större möjlighet till att se filmer samtidigt som du kan förvara annat där DVD-filmerna har samlat damm. Intresserad av vad som finns att hitta på nätet? Kolla in den här artikeln från Dagens Nyheter där de bästa 50 filmerna enligt deras filmredaktör har listats. Så här står det:

Filmsajterna flödar över av titlar. Men hur ska man välja, och varför? Vi börjar med en titt på sajten Netflix utbud. DN:s filmredaktör Helena Lindblad guidar till 50 sevärda filmer för olika tillfällen.

Fler sajter att kolla film på hittas i inlägget från Göteborgs-Posten här