Upplev historiska Göteborg

”Här ska staden ligga” är kända ord av Gustaf II Adolf när han grundade Göteborg år 1621. Göteborg är idag Västkustens storstad. Denna stad grundades i relation till att stärka de rådande handelsförbindelserna västerut.

Göteborg är idag omnämnd som Västkustens storstad. Detta är staden som Gustaf II Adolf lät bygga för att stärka handel. Med tiden kom denna stad att fortsatt utvecklas och har idag kommit att utvecklas till en stad känd för dess kultur, kunskap och de evenemang som anordnas såsom den kända filmfestivalen. Detta är staden full av liv, aktivitet och historia. Kom och upplev Västkusten och ta del av Göteborgs historia även du.

Gustaf Adolfs torg

Året var 1621. Gustaf II Adolf syns som en staty på Gustaf Adolfs torg. Här sägs han ha stått och pekat och sagt de välkända orden ”Här ska staden ligga” och mycket riktigt, här ligger staden idag. Detta är staden som med hjälp av holländare skapades där kanaler och vatten byggdes och som idag omfamnar denna stad. Göteborg och dess hus och byggnader var byggnad i trä vilket gjorde den sårbar och Göteborg stod i lågor när fienden gjorde sig påmind. Industrialisering kom, staden växte och folket blev fler och utvecklades till en arbetarstad. Idag är Göteborg den största Hamnstaden som finns i Norden. En stad full av liv, historia, aktivitet, kultur och evenemang, detta är Göteborg. År 1621 grundades Göteborg och på Gustaf Adolfs torg finner du en stor staty av Gustaf II Adolf som i sin upphöjd position pekar nedåt och hans kända ord gör sig ständigt påmind.