4 av 5 använder internet dagligen

Allt fler svenskar använder internet dagligen och detta medför att nya beteendemönster föds samt att allt mer information blir tillgängligt. 

768168-technology-mindOm man jämför med hur världen såg ut för bara fem till tio år sedan så kan vi se en otroligt stor skillnad. Bara det att man med olika appar förenklar livet, att man kan hyra film från Plejmo utan att lämna hemmet och att man inte ser några begränsningar på hur tekniken ska kunna underlätta för oss.

Allt fler blir digitala

I en artikel från Sveriges Radio går det att ta del av informationen att fyra av fem svenskar använder internet dagligen. Vad man även ser är att mobilanvändandet för smarta telefoner samt användandet av surfplattor ökar i åldrarna och att allt fler äldre över 65 år tar till sig den nya tekniken. Detta är fantastiskt. Enligt en rapport från IIS, Internetstiftelsen i Sverige, kan man se att vi svenskar lägger ungefär tre timmar om dagen på att surfa och 93 % har tillgång till internet.

Nya vanor

Vad som är intressant att se är att våra internetvanor har redan börjar att förändras. Förr så postade och skrev vi otroligt mycket på sociala medier, nu är det mer att vi nätverkar och lyfter fram olika intressanta inlägg vi vill sprida. Man kan även se att illegala nedlaggningar minskar då allt fler väljer att streama, vilket är roliga nyheter. Man kan även läsa om att det inte alls är många som uppger att det handlar så mycket online, trotts att man kan se att det blivit en otrolig ökning när det kommer till näthandel. vad detta kan bero på är att man ser det som något så självklart att man inte ens reflekterar över at man handlar online. Ser man till närhandeln så enligt svd så toppar Norrlänningar julhandeln på nätet och ska man handla säkert så ska man fortfarande tänka till innan:

  • Kolla om det är en seriös sajt
  • Leta upp vad det är för returvillkor
  • jämför priser med andra sajter innan du slår till
  • kolla upp leveranstid
  • var noga med dina uppgifter du lämnar ifrån dig.