Den interaktiva filmen

Publikbiljett till På SpåretI filmatiseringen av Ray Bradburys roman Fahrenheit 451 förekommer ett tv-program, the Family, där tittarna och de medverkande kan interagera. Huvudpersonens fru blir utvald att delta i ett program, där hon ska besvara de frågor som huvudpersonerna ställer genom tv-rutan.

Filmen hade premiär för 46 år sedan, men än idag finns inget sådant program i tv-tablån. Det skulle dock vara fullt möjligt att skapa det, det har bara inte gjorts ännu. Genom internet skulle det gå att låta tittarna delta direkt på olika sätt, och kanske tävla om priser även i seriösa program och dramaserier. Man kan tänka sig många olika sätt, på vilket detta format skulle kunna utnyttjas.

  • Mordgåtor där tittarna kan delta, exempelvis genom att skicka in vem de tror är mördaren i Morden i Midsomer, eller hur länge de tror att Dexter ska klara sig undan rättvisan.
  • Mikro-vad under en fotbollsmatch, t.ex. möjlighet att satsa pengar på om en kontring kommer att lyckas, i realtid, med odds som startar när en back får bollen.
  • Möjlighet att delta hemifrån i frågeprogram på tv, som På spåret eller Vem vet mest.
  • Möjlighet att kommentera det som sägs i nyhetsprogram, kanske komma med andra vinklar, eller ställa en fråga till en politiker i direktsändning.
  • En pokerturnering där man kan delta hemifrån. Detta skulle kanske vara något för spelbolag som Betsson att introducera.

Vill du läsa mer om den tekniska utvecklingen inom olika typer av spel? Då rekommenderar vi sajten tens-or-better.se, en av många sajter som handlar om vad som händer inom onlinebranschen, framför allt när det gäller poker och andra liknande spel.