Hitta nya filmer från streamingtjänster

För den som prenumererar på streamingtjänster finns det en stor mängder filmer att välja mellan. Tjänsterna kan verka likartade men skiljer sig åt på flera punkter, därför kan det vara bra att först ta reda på vilken nöjesprofil en streamingtjänst har innan du beställer den. Nya filmer släpps kontinuerligt, och det gäller att hålla koll på när det kommer något nytt.

Du kan hitta en streamingtjänst för nya filmer genom att läsa den här guiden som går igenom de femton bästa tjänsterna för streaming år 2020. Många streamingtjänster har försvunnit under de senaste åren och utbudet förändras hela tiden. Genom att gå igenom de betalprenumerationer som finns kan du fatta ett informerat val.

Populära streamingtjänster

Bland de mest kända streamingtjänsterna finns:

  • Netflix
  • Viaplay
  • HBO Nordic

Netflix är kanske den mest kända kandidaten i denna genre. Här går det att spara både befintliga och kommande filmer och serier under sina favoriter. Netflix ger också rekommendationer baserade på användarens tidigare val. Det finns möjlighet att se många olika produktioner med varierande bakgrund och nationalitet. Exempelvis har Meghan Markle tillsammans med Prins Harry tecknat ett avtal med Netflix för att producera innehåll åt dem. På Netflix kommer snart filmerna ”His house” och ”Nobody Sleeps in the Woods Tonight”.

Viaplay har ett stort utbud av internationella och svenska filmer. De har också profilerat sig med att ha ett stort antal nya titlar som du kan köpa eller hyra. Du hittar också kvalitetsserier som thrillerproduktionen ”Maskineriet” med skådespelare från Norge och Sverige. På Viaplay går det nu att se ”Snitch” med The Rock och Susan Sarandon samt ”Clueless” med Alicia Silverstone och Paul Rudd.

Streamingtjänsterna ökar allt mer och hushållen betalar ofta för flera tjänster samtidigt. Alla tjänster ökar i räckvidd men Netflix är den tjänst som är absolut störst. HBO Nordic har på senaste tiden mer än fördubblat sin räckvidd vilket kan bero på att de visat den populära serien Game of Thrones. De gick därmed förbi Viaplay i popularitet och blev Sveriges näst mest populära betaltjänst för video på nätet. På HBO Nordic går det nu att se nya titlar som ”Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet” och ”Kapten Kalsong: Filmen”.