Dags att hyra The Notebook!

Under sommaren vill väl ingen trängas på en biosalong när man kan göra så mycket annat under härliga sommarkvällar? Men om filmlusten skulle kännas överväldigande kan man helt enkelt göra som norrmännen och ”leie film på nett” istället, vilket kort och gott betyder att man hyr film online!

Det är under sommaren som det är flest biopremiärer men som tur är finns det fullt av sevärda klassiker lagrade på nätet som bara väntar på att streamas. Ett hett filmtips för romantiska sommarnätter är Ryan Goslings genomslagsfilm från 2004 The Notebook som berättar kärlekshistorien mellan societetsflickan Allie och arbetarpojken Noah. För att göra filmen om möjligt ännu mer romantisk kan det vara intressant att veta att Gosling och hans motspelerska Rachel McAdams blev ett par året efter filmens premiär. Detta till trots att paret gjorde att filminspelningen kantades av otröttliga bråk dem emellan som vid sin kulmen gjorde att Gosling faktiskt ville ge McAdams sparken och byta ut henne mot en annan skådespelerska.

Varför ska man se just The Notebook?

  1. Det är en tårkittlande vacker kärlekshistoria som greppar tag i tittaren redan i filmens öppningsscen.
  2. Romansen mellan filmens huvudpersoner går att relatera till trots att filmen utspelar sig under 1940-talets Amerikanska söder.
  3. Filmens oväntade slut kräver fler än ett paket näsdukar och vattenfast mascara.

Detta visste du inte om Ryan Gosling

Ryan Thomas Gosling föddes 12 november 1980 i Ontario, Kanada och gjorde sin debut i Disneys Mickey Mouse Club redan 1993. Han har sedan dess synts i flertalet independent filmer men fick sitt stora genombrott när han landade rollen som Noah Calhoun i The Notebook. Anledningen till att filmens regissör valde just Gosling är för att han tyckte att Gosling varken såg bra ut eller var en cool kille utan snarare för att han tyckte att Gosling verkade som en normal kille som såg lite galen ut. Något annat som kan vara intressant att veta om The Notebook är att det faktiskt var Gosling som byggde både stolarna och bordet som hans karaktär Noah bygger i filmen. Sålunda förstås att denna Hollywoodhunk är en rätt händig kille utanför filmduken och ett annat exempel på detta är när det kommer till bilen som han kör i filmen Drive från 2011 är även byggd av Gosling som först plockade isär den för att sedan bygga ihop den igen. Vidare var Gosling en av de första kändisarna att ta sig till det katastrofdrabbade Mississippi efter orkanen Katarinas framfart för att hjälpa till att bygga upp ett kloster. Slutligen kan därvid konstateras att Ryan Gosling inte bara spelar drömkillen på vita duken, han är en i verkliga livet också!